Hopp til innhold

- Vi drømte om å få kore med Didrik

Koristene er kjempefornøyde med å få være med å kore på «My Heart Is Yours» i Eurovision Song Contest-finalen.

Didrik Solli-Tangen med årets korister i Eurovision Song Contest 2010

Håkon Sigernes, Journn Hauge, Didrik Solli-Tangen, Karianne Kjærnes, May Kristin Kaspersen og Øyvind Boye Løvold med koristene som skal kore med ham i Eurovision Song Contest 2010.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

I den norske finalen i Melodi Grand Prix hadde Didrik Solli-Tangen med seg fiolinister da han fremførte «My Heart Is Yours».

I den internasjonale finalen blir disse byttet ut med koristene Karianne Kjærnes, Jorunn Hauge, May Kristin Kaspersen, Håkon Sigernes og Øyvind Boye Løvold.

– Løfter låten

– Låten blir enda bedre med kor. Den blir større, finere og rett og slett løftet, sier Leif-Åge Reme, prosjektleder for Melodi Grand Prix.

– Vokalen skal jo fremføres live, og det er begrenset hvor mange man kan ha på scenen, derfor kommer ikke fiolinistene som var med i den nasjonale finalen til å være med i Eurovisionsfinalen, selv om de gjorde en fantastisk jobb, legger han til.

Reglene i Eurovision Song Contest er nemlig slik at hvert land kun har lov til å ha seks personer på scenen. Mens musikken ligger på tape, må all vokal gjøres direkte. Dermed måtte man droppe fiolinistene for å få kor med på låten.

Hvor stort blir ESC i Norge egentlig: Henter inn stjerneregissører

(Saken fortsetter under bildet)

Hyggelig overraskelse

Didrik Solli-Tangen øver til Eurovision Song Contest 2010

Første øving for Didrik og kor fant sted i Beat for Beat-studio på Marienlyst.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Overraskelsen over å bli spurt om å være med i den internasjonale finalen var stor, forteller korist Karianne Kjærnes.

– Det var veldig gøy å bli spurt, vi hadde jo ikke regnet med å få være med, derfor var det ekstra hyggelig da den telefonen kom, sier hun.

– Vi satt jo og så på prøvene under den norske finalen og drømte om å få kore på den låten, fordi den så fin, ler Kjærnes.

– Erfarne korister

Alexander Rybak

Didrik Solli-Tangen får med seg erfarne korister. Både Karianne Kjærnes og Jorunn Hauge var med som korister for Alexander Rybak.

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

Prosjektleder Reme forteller at det er korister med på «My Heart Is Yours» på MGP-platen, og mener at det passer sangen.

– Dette er en sang som det passer å ha korister til. Vi har vært på prøvene og det høres veldig fint ut.

– Hvordan låten blir løftet er vanskelig beskrive, det er rett og slett en opplevelse av låten, som blir større. Og det å ha med erfarne korister kan heller ikke være noe annet enn en fordel.

Jorunn Hauge har vært med fem ganger i den internasjonale finalen og May Kristin Kaspersen to ganger. Det er første gang for guttene Håkon Sigernes og Øyvind Boye Løvold, mens Karianne Kjærnes har vært med hele seks ganger.

– Jeg tror egentlig det kan føles litt trygt for Didrik. Vi har vært med så mange ganger før, og vet hva vi går til, så vi har roen i oss, sier Kjærnes.

Få en sniktitt av byggingen av arenaen her: Se forvandlingen av arenaen!

Vinnersjanser?

Didrik Solli-Tangen og korister øver til Eurovision Song Contest 2010

Første gjennomgang av låten sammen.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Og koristene har troen på seier igjen.

– Ja, tror det. Jeg har ikke hørt alle bidragene ennå, men Didrik er så flink, han synger bra, ser flott ut, og har en så bra låt, så jeg tror den kan være med og kjempe i toppen, sier Kjærnes.

Seier eller ikke, koristene gleder seg stort uansett.

– Å synge på hjemmebane blir nok en helt spesiell følelse. Jeg tror nok det gir litt ekstra støtte, og det blir garantert gøy, jeg gleder meg!

Ikke fått kjøpt billetter? Du kan fremdeles sikre deg billetter til finalen: Disse showene kan du kjøpe billetter til

Mer: Alt om Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest

Følg oss på Twitter og Facebook

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision