Hopp til innhold

- Skulle heller sunget duett sammen

Kun én av dem går videre etter konkurransen på lørdag, men foreløpig er humøret høyt og stemningen god mellom Gaute Ormåsen og Heine Totland.

Gaute Ormåsen og Heine Totland

Gaute Ormåsen og Heine Totland forbereder seg på å skulle konkurrere mot hverandre i Melodi Grand Prix.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Se bildene: MGP-fotodagboken 2010

Lørdag kveld skal Gaute Ormåsen og Heine Totland kjempe mot hverandre om en plass i finalen i Melodi Grand Prix. Men tross konkurransen, er de tonen veldig så kameratslig mellom gutta dagen før de skal i ilden.

- Gaute er en fantastisk sanger, få menn synger som han. Han er bra og jeg unner ham alt godt. Så tar han meg, er det vel fortjent, sier en diplomatisk Heine Totland, som avslører et ikke veldig sterkt konkurranseinstinkt.

- Nei jeg har aldri konkurrert i noe annet enn fotball, jeg, forteller ham.

Lørdagens konkurranse tar han derfor veldig med ro, og har verken nerver eller høy puls.

Les: - Skal SKA-ifisere Bjørn Johan

- Annerledes med musikk

Gaute Ormåsen er bedre kjent i konkurranseverdenen enn sin motstander, etter deltakelse både i Idol i 2003 og Skal vi danse i 2008. Han innrømmer at han nå kjenner konkurranseinstinktet våkne til live.

- Da jeg var med i Skal vi danse, var det bare gøy, og uten at jeg brydde meg så veldig om hvordan det ville gå. Men i musikkonkurranser kjenner jeg konkurranseinstinktet mye sterkere.

- Ja, jeg ville heller sunget duett med Gaute enn å konkurrere mot han, medgir Totland, som helst hadde sett at de gikk videre begge to.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nerdete sanger

Heine Totland og Gaute Ormåsen

Heine Totland og Gaute Ormåsen konkurrerer om å være med videre i Melodi Grand Prix.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Duellmomentet kom ganske overraskende på begge de to gullstrupene, som mener det finnes enkelte likheter mellom de to sangene.

- Vi er begge mannlige sangere, som kan performance, og som trives på scenen. Og så tror jeg begge sangene har noe litt nerdete over seg, sier Totland

Han forteller at han først prøvde seg på å skrive en norsk låt, men ikke fikk det til. Gaute er dermed helt alene om å synge på norsk i årets Melodi Grand Prix. Han har stor tro på sin duellant.

- Heine er en veldig ydmyk person, og han er født popstjerne. Jeg tror faktisk han er født med scena under beina, ler Gaute.

Og de to lover å heie på den av dem som måtte gå videre.
- Fra hele mitt hjerte, Gaute, lykke til, ler Heine, og får tilsvarende lykkeønskninger tilbake.

Alt om: nrk.no/mgp

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision