NRK Meny
Normal

- Norge liker cowboylukt!

- Dette er en følelse jeg aldri har kjent før, jublet vokalist Ole Hickock i Dusty Cowshit etter å ha sunget seg rett til MGP-finalen i Oslo.

Guri Schanke og Dusty Cowshit
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Nett-TV: jubelscener etter delfinalen i Bodø


- Dette var vinn eller forsvinn for oss, og vi vant, jublet cowboyene i Dusty Cowshit etter delfinalen i Bodø lørdag kveld. Sammen med Guri Schanke er de nå videre til den norske finalen i Melodi Grand Prix.

- Og ventetiden før vi ble ropt opp som vinnere var mye verre enn å vente på julaften, skjøt Odd Evil Custer inn.

Skålte i kaffe

De fire bandmedlemene som ikke fikk være med på scenen satt i greenroomet og drakk kaffe i shampagneglass under sending. Etterpå var de minst like glade som resten av bandet.

- Hvordan har det seg at cowboymusikk slår så godt an i Norge?

- Det er et internasjonalt fenomen, vet du. Slår an i Europa, dette. Se bare i Amerika hvor stort det er der. Og tenk hvor stort Amerika er! Da er det er klart at cowboymusikk har store muligheter i Norge også.

- Nå kupper vi den internasjonale finalen, gliste gutta som kunne fortelle at de har øvd hardt og lenge på at dansetrinnene skulle sitte før opptredenen i Bodø.

Guri Schanke
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Smånervøs vinner

Cowboygutta var ikke de eneste som kunne juble. Guri Schanke er som veteran å regne i underholdningsnorge, men det gjorde ikke gleden mindre av å vinne

- Nei dette er helt uvirkelig, og fantastisk spennende, smilte Schanke som kunne forsikre om at nervøsiteten ikke forsvinner selv om man har opptrådd noen ganger fra før.

Egen verden

Mange holdt nok en knapp på at Schanke ville stikke av med en finaleplass lørdag kveld, men hovedpersonen selv var ikke like sikker.

- Man holder liksom på i sin egen lille verden, med sin egen sang, og det er vanskelig å se det hele utenfra. Det er klart jeg håpet å vinne, med det var så mange fine låter, og det er umulig å si på forhånd. Nå håper jeg bare det går bra i Oslo også.

Vinnerlåta til Guri Schanke ”Ven a bailar conmigo”, har mange spanske elementer i seg. Guri understreker likevel at det er en engelskspråklig låt, og at spansken gjør den mer eksotisk. Hun tror derfor den vil kunne bli godt mottatt rundt i Europa.

- Jeg blir veldig glad av latinomusikk og sånne danselåter. Men det er vanskelig å vite hva som er in og trendy. Lordi vant i fjor, og da skjønte ikke jeg så mye. Så her får vi bare vente og se, sa en glad Schanke.

Show is show

Også bodøgutt og kommentator Per Sundnes var fornøyd.

- Se på Dusty Cowshit! De har forstått at "show is show". De har ville kostymer og herlig koreografi! Dette er kult!

Dusty Cowshit er ikke mindre rause:

- Vi vil gjerne komme med en liten oppfordring: Jostein Pedersen er herved invitert til Spektrum for å følge oss og kommentere i øret vårt hele spektrumshowet og deretter under hele Finland-seansen.

Dette kan bli gøy!

50
dager
7
timer
26
minutter
53
sekunder
Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold