- Jeg har sommerfugler i magen!

Det handler mye om sommerfugler for Tone Damli Aaberge om dagen. Hun er MGP-klar med låte ”Butterflies”. Og i Bodø skal hun konkurrere mot en ekte MGP-dronning…

Tone Damli Aaberge
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Forrige uke presenterte vi artistene som skal synge i Kongsvinger-delfinalen . Og i dag, på selveste julaften, presenterer vi litt av en gavepakke til alle MGP-fans.

Her er artistene som skal opptre i Bodø:

1. Wenche Myhre – Alt Har En Mening Nå
2. Publiners – Te stein
3. Tine Wulff - Ride
4. Alexander Stenerud – Find My Girl
5. Janni Santillan – (Like You Did) Yesterday
6. Julius Winger – Like An Angel
7. Tone Damli Aaberge - Butterflies

Video: se intervju med artistene her!

- Skitnervøs!

- Dette blir fantastisk kjekt, utbryter Tone Damli Aaberge. Jeg gleder meg som bare det og har masse sommerfugler i magen! MGP er annerledes enn alt. Det blir kjempespesielt å være med, dette er en gigaproduksjon, så utrolig stort, og det blir morsomt. Men jeg er skitnervøs, innrømmer hun.

Fortsatt gjenstår noe jobbing med låta.

- Sangen er ikke helt ferdig enda. Den er litt mer up-tempo enn det jeg kanskje er kjent for. En skikkelig gladlåt, avslører Tone.

Wenche Myhre

Wenche Myhre på fotoshoot for MGP.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Og gladlåter blir det flere av:

- Det er ikke noen vuggevise, ler Wencke Myhre om sangen hun skal synge.

- Den har mye energi, det er en låt med 'go' i, forteller hun.

- Det var derfor jeg valgte å si ja til å bli med. Jeg håper dette blir en låt som kan gjøre folk litt glade. Jeg gleder meg veldig!

Lover å lage fest

Hvordan blir det å være med i MGP igjen?

- Jeg syns jo det er veldig moro. Det er fest, og det er partytime! Det er 16 år siden jeg var med sist. Bare det å bli spurt er jo fantastisk, så jeg kan jo ikke vente 16 år til, det blir liksom litt lenge. Så jeg hopper i det nå. Og jeg syns det er fantastisk moro å være med.

- Vi som har vært i gamet litt bør absolutt stille opp og gjøre MGP til en fest, for det er en festdag for bransjen og for unge, nye talenter.

Se bildene fra artist-fotoshooten her!

Gjenganger

Alexander Stenerud

Sett ham før? Alexander var med i fjor også, han.

Foto: Hilde Bruvik / NRK

Wenche er ikke blant de eneste veteranene i Bodø, fjerdemann ut er Alexander Stenerud, en mann noen kanskje husker fra i fjor, da som den ene halvparten i gruppa Zuma. I år står han alene på scenen.

-Mitt beste MGP-minne var da jeg selv var med i fjor. Det var fantastisk morsomt, forteller Alexander.

-Det beste med å være med i MGP er å være en del av det store apparatet, og kjenne at det bygger seg opp mot klimaks når man endelig skal på. Det varer bare i tre minutter, men man nyter hvert sekund.

Hva tror du?

De andre deltakerne som skal være med og nyte disse sekundene er Publiners, Tine Wulff, Janni Santillan og Julius Winger. Tone, Wenche og Alexander får dermed meget tøff konkurranse. Hvem tror du stikker av med seieren?

Si din mening i vårt debattforum