Hopp til innhold

- Han er en unik artist!

Alexander Rybak regner skuespiller Dennis Storhøi som sin kunstneriske mentor. Dennis på sin side er uforbeholden i hyllesten av sin unge kollega.

Spellemann på taket
Foto: L-P Lorentzen www.lorentz.no

Dennis Storhøi og Alexander Rybak møttes første gang under forberedelsene til forestillingen ”Spellemann på taket” på Oslo Nye Teater høsten 2006.

Den gang var Alexander nyslått vinner av NRKs Kjempesjansen og ble bedt av regissør Svein Sturla Hungnes om å ta rollen som Spellemannen i den verdenskjente musikalen.

Uten erfaring

Spellemann på taket

Dennis Storhøi som Tevye i Oslo Nyes 'Spellemann på taket'

Foto: L-P Lorentzen www.lorentz.no

Til tross for at Alexander ikke hadde noen skuespiller-erfaring fra før, takket han ja, en beslutning som Dennis Storhøi mener er karakteristisk:

- Alexander tør å oppsøke nye utfordringer fordi han vet at han har masse å lære. På de første prøvene hadde han øyne som klinkekuler, men så snart han skjønte koden lærte han utrolig kjapt, utdyper Dennis.

Et nært forhold vokste raskt fram mellom teaterveteranen og den unge artisten, ikke minst via Alexanders rolle som stykkets Spellemann:

- Spellemannen ble en integrert del av Tevyes [Dennis’ rollefigur] karakter og mentalitet, og kommenterte gjennom sitt felespill hans skiftende følelser. På den måten ble hele prøveprosessen en tett opplevelse for oss begge, særlig fordi Alexander var så utrolig tilstede med en energisk musikalitet og et fokusert nærvær, minnes Dennis.

LYD: Dennis Storhøi synger "Om jeg var en rik mann" på Oslo Nye Teater

Innsatsen ble hedret med teater-Norges høyeste utmerkelse, nemlig Hedda-prisen for Beste nykommer, noe Dennis mener er et talende uttrykk for hvor grundig Alexander møter nye utfordringer.

Spellemann på taket

Alexanders Spellemann blant Tevyes familie

Foto: L-P Lorentzen www.lorentz.no

- Vil nå langt

Allerede da de jobbet sammen på "Spellemann på taket", forutså Dennis at Alexander kom til å gjøre internasjonal furore i løpet av to år:

- Det er ikke vanskelig å se at han har noe helt spesielt. Ethvert publikum har sin egen energi, og ekte scenekunstnere som Alexander forløser den energien. Det er dét som gjør ham så utrolig kraftfull på scenen. Når han dessuten lager sin egen musikk og framfører den så hjerterent, behøver man ikke spesielt klarsyn for å se at han vil nå langt!

Dennis Storhøi

Dennis og Dino

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Ydmyk mentor

Mye har skjedd i Alexanders karriere det siste halve året, og Dennis har fulgt ungguttens utvikling underveis.

- Ja, vi har jevnlig kontakt, og han ringer ofte for både konkrete råd og mer generelle betraktninger. Jeg var vel en av de første som fikk høre Fairytale-demo’en, og da han fortalte at han skulle delta i Grand Prix med den låta, skjønte jeg umiddelbart at han kom til å kunne vinne hele greia.

Selv om han er ydmyk i forhold til å bli utpekt som mentor for Alexander, håper Dennis han kan tilføre noe verdifullt for Alexander i hans karriere akkurat nå:

- Det er selvfølgelig et enormt kompliment å bli kalt mentor for en så talentfull kunstner. Jeg tror jeg kan hjelpe til ved å påpeke hva som kan gå galt, og det tror jeg er verdifullt for ham. Tillit er viktig, understreker Dennis.

Variert karriere

Dennis Storhøi

Kunstner i vinden

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Dennis Storhøi har en lang og mangslungen karriere å se tilbake på, og det ble mye virak i tiden rundt innspillingen og lanseringen av Hollywood-produksjonen ”Den 13. krigeren” der han spilte mot superstjernen Antonio Banderas.

- Jeg har gjort meg mine erfaringer i livet, men har heldigvis aldri blitt utsatt for det trøkket som Alexander opplever akkurat nå. Når dét er sagt er jeg er ikke i tvil om at han vil turnere dette fenomenalt. Han har hatt fokus på målet så lenge at når alt nå er i gang er jeg trygg på at han takler sirkuset på den rette måten, nemlig sin egen.

For tiden jobber Dennis like variert som han har for vane: han synger i Les Miserables på Oslo Nye, han leverer humorinnslag til NRK P1, han leder festprogram på TV2 17.mai - og han forbereder sin andre sommer som Peer i Peer Gynt på Gålåvatnet:

- Peer er blitt et årlige event der vi bor og jobber i Norges flotteste natur tre uker midt på sommeren. Vi spiller uansett vær, og det gjør noe med opplevelsen både for medvirkende og for publikum. Dette gleder jeg meg til, og i år har jeg jobbet enda mer med å få til Døl-målet, sier Dennis entusiastisk.

Nett-TV: Se Dennis som Peer Gynt på Gålå

LYD: Dennis i humorinnslag på P1

Nett-TV: Dagsrevy-innslag om "Les Miserables" på Oslo Nye

Dennis Storhøi og Kari Simonsen

Dennis og Kari Simonsen på Gålåvatnet

Foto: Rainer Prang / NRK

Nervøs før finalen

Nå i oppkjøringen mot ESC-finalene setter Dennis av så mye tid han klarer for å få med seg sendingene fra Moskva, og han innrømmer at han er svært spent foran finalen:

- Det er ingen som kommer til å være mer nervøs enn meg, sier han oppriktig før han avslutter:

- Jeg tror Norge aldri har sett maken til artist som Alexander, sånne som han bare MÅ bli lagt merke til!

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision