- Generalprøven gikk kjempebra!

Alexander Rybak er akkurat ferdig med sin siste prøve før semifinalen i kveld. I den norske leiren er stemningen høy.

Alexander Rybak på scenen i Moskva
Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Alexander Rybak sto nettopp på scenen i Olympiyski Arena for aller siste gang før kveldens store semifinale. Han er godt fornøyd over egen innsats i generalprøven.

- Den siste prøven gikk kjempebra, jubler han.

- Det er nesten litt skummelt, for jeg er vant til at generalprøver går dårlig, og at selve showet går bra. Hvis showet blir enda bedre enn prøvene denne gangen, så blir jeg fra meg av glede.

Hans siste prøve viste ekte musikkglede og smittende humør, og Alexander og Frikar ble belønnet med salens høyeste applaus.

- Gøy med publikum

Også de Alexander deler scenen med er godt fornøyde.

- Vi har bare blitt bedre og bedre for hver prøve, og nå syns vi det sitter, forteller de tre guttene i dansegruppa Frikar.

- Det var veldig deilig å ha publikum i salen under denne prøven, vi kunne høre dem juble da vi sparket av hattene. Det var gøy, forteller de.

Ikke nervøse

Den norske delegasjonen følger med på generalprøve i ESC 2009

Den norske delegasjonen følger med på de andre landene under generalprøven torsdag ettermiddag.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

I garderoben er stemningen god, men fortsatt ganske rolig. Ute i gangen sitter halve delegasjonen og følger resten av prøven på monitor. Blir de ikke nervøse?

- Jeg sov dårlig i natt, og hadde masse tanker som svirret i hodet, forteller Korist Karianne Kjærnes.

- Men akkurat nå føler jeg ingen ting. Nå vil jeg bare komme i gang. Selv om det nok begynner å krible litt ganske snart.

ESC-veteran

Karianne Kjærnes og Marianne Hommo

Korist Karianne og sminkør Marianne Hommo slapper av i garderoben etter generalprøven.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Kjærnes har vært med i fem internasjonale Grand Prix-finaler, noe som sikkert hjelper på nervøsiteten. Men også ESC-debutantene i Frikar er rolige før kveldens semifinale.

- Jeg er overraskende rolig, forteller Sigbjørn Rua.

- Spenningen bygger seg opp fra man våkner om morgenen til man er i gang med første prøve, men når den går bra, roer man seg litt. Vi har vært på scenen så mange ganger nå at vi begynner å føle oss hjemme der.

Nå venter uttøying og dusjing for Frikar, og så drar hele delegasjonen ut for å spise middag, før de returnerer til hallen for å gjøre seg klar til sending.

Hatteproblemer

Hallgrim Hansegård fra Frikar

- Jeg gleder meg til å gjøre flikkflakken i kveld, forteller Frikars Hallgrim Hansegård.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Delegasjonsleder Stian Malme er nesten fornøyd, men irriterer seg over et nærbilde av en hatt som vender tilbake i produksjonen.

- Vi har fått det meste på plass nå, men jeg satt og fulgte med på tv-bildene på den siste prøven, og det er et bilde som kommer tilbake gang etter gang, og som vi prøver å få fjernet.

- Nå har jeg tatt kontakt med EBU nok en gang, og håper at de retter seg etter ønskene våre. Det er ingen krise, men jeg vil gjerne få det på plass.

Ødelagt PC

Delegasjonslederen snakker mens han går, og holder et betydelig høyere tempo enn gjengen som skal stå på scenen i kveld.

- Er du nervøs foran kveldens sending?

- Nei, det er jeg ikke. Men vi er mange på jobb nå, så det skjer mye hele tiden. Vi har en kommentator som gjorde en glimrende jobb på tirsdag, og som skal i ilden igjen i kveld. Nå har plutselig PC’en hun skal bruke på sending røket, så vi jobber med å finne en løsning. Slike typer ting oppstår hele tiden, og det tar mye tid. Men Alex gjør en flott jobb sammen med Frikar og vår flinke korister. Dette blir gøy!

Se semifinalen i nett-tv fra klokken 21.00:

Video: ESC 2009 - semifinale 2

TID IGJEN TIL ESC-FINALEN 2019

60
dager
14
timer
9
minutter
34
sekunder