NRK.no 1_2bannerBRUK
skille
3_1_bannerNY
Hvorfor mediedebatt? Skriv kritikk Lenker Søk i Mediekritikk  
Her er du: NRK.no > Mediekritikk Sist oppdatert 20:47
Redaktør:
Bo Brekke
E-post:

 
The Sun henger ut dømte konemishandlere på forsiden denne uka. News Of The World trykte navn, adresser og bilde av pedofile. Belyser disse avisene viktige samfunnsproblemer på en god og preventiv måte? Eller stopper ikke straffen så snart man har sont sin dom?

Skjult agenda i FBI?

Var Herman Friele offer for en skjult politisk agenda? (Foto: Scanpix)

Fem dagar før valet dukkar Herman Friele, Høgre sin profilerte ordførarkandidat i Bergen, opp i Forbrukerinspektørene på NRK1. Der blir millionæren konfrontert med den endelause fattigdomen blant kaffiplukkarane i Kenya. Var det spekulativt av FBI å senda ein slik reportasje rett før valet?

Nå skal Se og Hør komme to ganger i uka og vil slippe moms:

Se og Hør som avis?

Hvor stor er forskjellen på VG/Dagbladet og Se og Hør hvis sistnevnte kommer to ganger i uka? Selger de ikke alle tre på kjendisstoff? Er det da urimelig at Se og Hør slipper moms? Er markedet virkelig umettelig på kjendisstoff?

Hvem kontakter hvem når Dagsrevyen resirkulerer en sak?

En nyhet blir til

Saken var at el-kjeden Expert tar etiske valg og fjerner voldelige dataspill fra hyllene, mens konkurrent Elkjøp IKKE det samme. Hvordan i alle oppsto denne saken? Var det Expert som kontaktet NRK? Det var neppe Elkjøp som kontaktet NRK, og like usannsynlig er det at NRK har gravet denne saken frem selv fordi dette (de farlige voldsspillene) er en utgammel nyhet.

Nok en mediedebatt om Åsne Seierstad:

"Den hyggelige blondinen"

Under overskriften "Blondinen, muslimsk bokhandler og profeten" beskrives Åsne Seierstad i fagbladet Journalisten i dag som "den hyggelige unge blondinen" og "blondinen fra Norge". Hva er det som får debatter om Åsne Seierstad i mediene til å spore slik av?

VG-meningsmåling gir Mette-Marit råd om å kontakte pappa:

NOEN grenser må det vel være

I dag smører VG ut over hele 1. side en melding til Mette-Marit om at hun må kontakte sin far. Som datter av en far som har mange likhetstrekk med kronprinsessens far, har jeg EN oppfordring til VG: LA METTE-MARIT BESTEMME DETTE SJØL! Dette skriver en sint innsender.

Første valgkampsending på NRK får kraftig kritikk:

RedaksjonEn mot nye dybder

Det var særlig da Viggo Johansen satte igang sin 20 spørsmåls-runde, der debattantene ikke fikk svare mer enn et "ja" eller "nei" på viktige politiske spørsmål, at jeg følte nye dypder innen debattsjangeren på TV var i ferd med å graves ut, skriver Christian A. Gløersen. En annen har Ja/Nei-spørsmål til Viggo Johansen: Er politikk for deg best som underholdning?

Arve Juritzen syns Forbrukerinspektør Elin bør skifte jobb:

Prektige Arve eller...?

Kan Elin Ruhlin Gjuvsland ha troverdighet som reporter i NRK-programmet FBI når hun i privatlivet har uoppgjorte økonomiske forhold? Eller er det slik som en skriver, at man KUN skal ha feilfrie folk i mediene; glattsleika, solbrune vestkants-sossiser?

Sommerens oppgjør med AKP i Dagbladet:

En prektighetsarena?

Jon Bingen karakteriserte i et innlegg i Aftenposten oppgjøret med AKP som "en prektighetsarena med en lett bismak av hevn." Men er det ikke viktig å kikke totalitære bevegelser i kortene?

Hva skjer med NRKs nyhetsdekning?

Halvert Kveldsnytt

Til høsten skal NRK kutte Kveldsnytt fra dagens 20 minutter til kun 10 minutter. Dette skjer etter at Dagsrevyen allerede er redusert til 17 minutter nyheter (resten sport og vær) og 20-nyhetene på NRK2 er kuttet fra 10 til fattige 5 minutter. Tror ikke NRK at seerne er interessert i nyheter lenger?

 
10 SISTE INNLEGG
NYHETSBREV
Hold deg oppdatert på hva som skjer på Mediekritikk.no! med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Oversikt alle debatter
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no