Laster innhold, vennligst vent..
Zucotto

Når man er i Firenze skulle det bare mangle at ikke desserten er formet som kuppelen på byens vakre katedral.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Zucotto

Brødrene Price lager sin egen variant av den italienske dessertkaken zucotto. To sorter fyll som er dekket med kakebunn og formet som en halvkule er kortversjonen av oppskriften.

Slik gjør du

Den opprinnelige zucotto inneholder tradisjonelt ikke is, men en halvfrossen krem av pisket krem smakt til etter ønske, f.eks. sjokolade eller frukt. Men her har vi valgt å fylle den med sjokolade- og cassatais.

Sjokoladeis

Pisk eggeplommene med sukkeret til de er lyse og skummende. Kok opp melk og fløte med kakao og grovhakket sjokolade. Hell litt etter litt av den kokende melkefløten i eggemassen mens det piskes.

Ha alt tilbake i gryten og varm opp til 85 °C mens det røres hele tiden. Iskremmassen må ikke koke. Avkjøles og fryses i ismaskin.

Cassatais

Pisk eggeplommene med sukkeret til de er lyse og skummende. Kok opp melk og fløte med vanilje. Hell litt etter litt av den kokende melkefløten i eggemassen mens det piskes.

Ha alt tilbake i gryten og varm opp til 85 °C mens det røres hele tiden. Iskremmassen må ikke koke. Smak til med maraschino. Avkjøles og fryses i ismaskin. Når blandingen ligner en bløt softis tilsettes resten av ingrediensene. Kjør isen ferdig i ismaskinen.

Kakebunn

Sett ovnen på 180 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.

Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og sett det til side. Smelt smøret og la det avkjøles litt.

Sett en glass- eller metallskål over en gryte med kokende vann. Pisk egg og sukker sammen i skålen og varm forsiktig opp mens det hele tiden piskes til alt sukkeret er smeltet og massen er lys og skummende. Ta skålen av varmen. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk videre til massen er avkjølt.

Bland inn smeltet, avkjølt smør og vend forsiktig inn mel, kakao og bakepulver i eggeblandingen.

Fordel massen utover bakepapiret i et jevnt lag og stek den i 15-20 minutter. Flytt bakepapiret med bunnen over på en rist og la den avkjøles.

Finn en form formet som en halvkule. Legg i et lag plastfolie. Skjær til stykker av kakebunnen og legg et lag i formen. Begynn med et rundt stykke i bunnen og skjær stykker til siden i formen. Fyll eventuelle åpninger med små biter kakebunn. Husk at det også skal være nok til bunnen (toppen i formen).

Ha først i et lag sjokoladeis i formen. Fordel det så det når helt opp til kanten. Fyll deretter på med cassatais. Legg på et lag kakebunn og sett zucottoen i fryseren i et par timer.

Ved servering tas den ut minst en time før den skal spises. Vend den ut på et fat, fjern plastfolien. Pynt kaken etter lyst og fantasi.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR