NRK Meny

Yoghurt med blåbærpulver

Blåbær er vanlig i folkemedisinen og brukes mot mageproblemer og tarmsykdommer. Både ferske, fryste og tørkede blåbær er bra for magen. Alexandra De Paoli lager blåbærpulver som hun blander i yoghurt.

Slik gjør du

Blåbærpulver

Plukk blåbær og legg dem ut på en plate med bakepapir. Tørk bærene i ovnen på 40-50 grader i cirka to døgn, til bærene er sprø og går an å smuldre med fingrene.

Legg bærene i en mikser og kjør til de er blitt pulver. Hell pulveret på glass som oppbevares mørkt. Holdbart i cirka ett år.

Bruk blåbærpulver til smoothies eller rør inn i yoghurt sammen med litt honning. 1-2 teskjeer om dagen er passe som kosttilskudd.

Yoghurt med blåbærpulver

Rør sammen ingrediensene i en liten skål.

Tips

Ferske, fryste og tørkede blåbær er godt for tarmen og bra å ta hver dag for å lindre symptomer på IBS, IBD eller Chrons sykdom. Den blå fargen i bærene heter antocyanin, og er en antioksydant som er godt for blodårene. Blåbær kan også motvirke demens og gi bedre nattsyn.

Kilde: Alexandra De Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE