NRK Meny
Wontonsuppe med kokos og koriander

Selve suppen får fint skum med stavmikser før du heller den over resten av ingrediensene i suppeskålen.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Wontonsuppe med kokos og koriander

Litt fiklete å lage wontonknytter. Men det er verd arbeidet når du spiser din egen wontonsuppe.

Slik gjør du

Suppen
Finhakk vårløk og chili og fres i matolje sammen med limebladene. Hell på kokosmelken.

Skrell en ingefær og riv den. Bruk hånden til å presse saften ned i suppen. Tilsett litt limejuice. La det småkoke på svak varme i ca. 10 minuter.

Smak til suppen med fish sauce, hell i melk og bruk en stavmikser for å lage skum på suppen.

Wontonknytter
Bland svinekjøttet med fish sauce, sesamolje og potetmel. Hakk vårløk, hvitløk og koriander og rør den inn i deigen. Ha på salt og pepper.

Legg wontonark på skjærebrettet, noen få om gangen så de ikke blir tørre. Legg en klatt av deigen midt på hvert ark. Bruk eggeplomme som lim på to av kantene. Brett arket til en trekant og form til wontonknytter. Kok knyttene i vann i ca. 2 minutter.

Legg de ferdige knyttene i en skål og ha over litt matolje.

Ved servering legges bønnespirer, hakket chili og koriander i bunnen av hver suppeskål. Legg 5-6 wontonknytter i hver skål og hell så over suppen.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT