Wok med oksekjøtt


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Lag den utrolig gode marinaden av sesamolje, femkrydder og knuste pepperkorn og sukker.
Skjær kjøttet i lillefingertykke biter, og la dem ligge i marinaden i minst en time.

Skjær purren i ringer, før du kutter ananasringene og paprikaen i biter.

Så kan du blande buljong og ketsjup.

Stek kjøttet i litt sesamolje på sterk varme; det skal ikke gjennomstekes. Legg det til side.
Så steker du grønnsakene, og når de er blanke og myke heller du over buljongblandingen.

Legg i kjøttet, og minuttet etterpå legger du i bønneskuddene. Nå kan du om noen sekunder spise den beste woken jeg vet om med ris til.

Tips

Femkrydder (eller 5-krydder) er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder: Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper. Krydderblandingen er mye brukt i Kina og Vietnam.

Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Femkrydder»

Kilde: Ane Kolberg