Wok med nudler og peanøttsaus

Wok med nudler og peanøttsaus med mye smak.

Foto: SVT

Wok med nudler og peanøttsaus

En smaksrik wokrett som er enkel og kjapp å lage. En krydret peanøttsaus gjør det lille ekstra.

Slik gjør du

Wok

Riv kålen med mandolin eller skjær så tynt du kan med kniv. Strimle paprika, gulrøtter, og purre i cirka 10 centimeter lange strimler.

Wok det på høy varme sammen med litt rapsolje til kålen blir myk, men fortsatt har litt tyggemotstand. Kok glassnudlene imens etter anvisning på pakken. Kelpnudler behøver ikke kokes.

Tilsett revet ingefær, hvitløk, soya og sesamfrø og bland alt. Tilsett til slutt nudlene og sukkerertene.

Peanøttsaus

Hakk løken og fres den med litt olje til den er myk og har fått litt farge. Tilsett chilipasta, hvitløk og ingefær og fres ytterligere noen minutt.

Miks sammen peanøtter og kokosmelk i en mikser, hell det i stekepannen sammen med tamari og la alt koke sammen noen minutt.

Kilde: Elenore Bendel og Karoline Jönsson i TV-serien «Vegetarretter»/SVT