Slik gjør du
Legg nudlene i en bolle med varmt vann fra springen. Knekk de opp i bollen slik at de blir små og korte, da er de lettere å spise og jobbe med. La det stå helt til nudlene er myke.
Kutt alle grønnsakene i passe wok-biter. Husk at du skal steke dette på et primitivt kjøkken så jo mindre biter, jo kortere steketid.
Finhakk hvitløk og ingefær.
Skjær kjøttet i tynne strimler, ikke for store biter. Pakk alle ingrediensene i fryseposer hver for seg.
Fyr opp primusen og sett på panna/wok-en. Ta i litt godt med olje. La dette bli skikkelig varmt og start med grønnsaker, gjerne litt av løken først. Legg i en god klype hvitløk (1-2 fedd) og en god slump med ingefær. Bland dette inn. Vend alt sammen og tilsett litt av alle grønnsakene. Ta dette til side på en tallerken eller i en bolle.
Stek så kjøttet til denne porsjonen på høy varme med hyppige «moves» i wok-en. Ta i en neve eller to med de oppbløtte, godt avrente nudlene og jobb dette til det er varmt. Hell på en røslig klunk med søt soyasaus og salt soyasaus. Når du tror det er nok: Ta litt til! Tilsett 2 teskjeer med sambal oelek, vend dette inn.
Hell alle de stekte grønnsakene tilbake i pannen/wok-en og bland alt sammen. Smak til med mer soyasaus av begge typer hvis det er nødvendig, nudlene «sluker» mye smak.
VOILA!!! God appetitt!
Tips
Se også:
Kilde: Monas kokebok, Godsaker med guts av Mona Halvorsen (Aschehoug)