Laster innhold, vennligst vent..
Wok in the wild

Mona har stekt kjøttet på forhånd, da går det fortere å få alt ferdig. Både eggnudler og risnudler ligger i bløt.

Foto: NRK

Wok in the wild

Med primus i sekken og godt forberedt kan det bli et herlig måltid på tur. Kokken Mona Sletengen Halvorsen imponerer på primus under VM på ski i Oslo.

Slik gjør du

Legg nudlene i en bolle med varmt vann fra springen. Knekk de opp i bollen slik at de blir små og korte, da er de lettere å spise og jobbe med. La det stå helt til nudlene er myke.

Kutt alle grønnsakene i passe wok-biter. Husk at du skal steke dette på et primitivt kjøkken så jo mindre biter, jo kortere steketid.

Finhakk hvitløk og ingefær.

Skjær kjøttet i tynne strimler, ikke for store biter. Pakk alle ingrediensene i fryseposer hver for seg.

Fyr opp primusen og sett på panna/wok-en. Ta i litt godt med olje. La dette bli skikkelig varmt og start med grønnsaker, gjerne litt av løken først. Legg i en god klype hvitløk (1-2 fedd) og en god slump med ingefær. Bland dette inn. Vend alt sammen og tilsett litt av alle grønnsakene. Ta dette til side på en tallerken eller i en bolle.

Stek så kjøttet til denne porsjonen på høy varme med hyppige «moves» i wok-en. Ta i en neve eller to med de oppbløtte, godt avrente nudlene og jobb dette til det er varmt. Hell på en røslig klunk med søt soyasaus og salt soyasaus. Når du tror det er nok: Ta litt til! Tilsett 2 teskjeer med sambal oelek, vend dette inn.

Hell alle de stekte grønnsakene tilbake i pannen/wok-en og bland alt sammen. Smak til med mer soyasaus av begge typer hvis det er nødvendig, nudlene «sluker» mye smak.

VOILA!!! God appetitt!

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Mona Halvorsen

Kilde: Monas kokebok, Godsaker med guts av Mona Halvorsen (Aschehoug)