NRK Meny
Wok-ananas med ingefærhonning, nøtter og vaniljeyoghurt

Ananas som er frest i wok i noen ganske få minutter. Over har Sara Begner yoghurt med vaniljestang i.

Foto: SVT

Wok-ananas med ingefærhonning, nøtter og vaniljeyoghurt

Desserten må lages ferdig mens gjestene venter, men ingen fare – det er gjort på et øyeblikk.

Slik gjør du

Rist nøttene i en tørr, varm steikepanne eller i ovnen på 200 grader til de får farge. Ha yoghurt i ei skål. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene inni og bland det inn i yoghurten sammen med sukkeret.

Skjær opp ananasen. smelt smør i ei wokpanne og bland inn honning og finhakka ingefær. Wok frukten i to til tre minutter og legg den i porsjonsskåler. Server med rista nøtter og vaniljeyoghurt.

Tips

Alle forberedelsene, utenom selve wokkinga, kan gjøres i god tid før desserten skal serveres.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT