NRK Meny
Wienerschnitzel
Foto: Lasse Noerbaek / colourbox.com

Wienerschnitzel fra Schønberg Erken

Wienerschnitzel fra Schønberg Erken. Kokeboken "Stor kokebok for større og mindre husholdninger" kom i hele 19 opplag mellom 1914 og 1952. Som dere ser er det storhusholdningsoppskrift, så her er det bare å be inn til fest!

Slik gjør du

Her er hennes egne ord:

Kjøttet, helst låret eller kammen, skjæres tvers over trevlene i godt fingertykke skiver, bankes lett og gis en rund form, bestrøs med blandet salt og pepper, vendes i egg og støtt kavring,stekes lysebrune i det brunede smør. På hvert stykke legges en tynnskåret skive sitron, hvorpå er lagt 1/2 renset, tett opprullet ansjos, og rundt om denne kapers. Skyen i pannen kokes inn med kraften 5 minutter, tilsettes vinen og helles på annretningsfat.

Kokk Harald Osa ga følgende råd:

Det beste stykket å bruke er flatbiffen, som er en stykningsdel fra kalvelåret, men kalvefilét går fint om det er lettere å skaffe.. Kan også bruke svin om du ikke finner kalv. ...Schnitzlene kan lages store som en tallerken, eller mindre.

Tips

Serveres med sausen eller bare brunet smør, stekte poteter og grønne grønnsaker eller aspargesbønner.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset