NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Whiskytrøfler

Denne oppskriften på konfekt til jul gir deg ca. 45 biter. Lise Finckenhagen gir deg også tips til variasjoner i smak.

Slik gjør du

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Smelt sjokoladen halvveis over vannbad, eller i en mikrobølgeovn.
Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører.

Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret i små terninger. Avkjøl sjokoladen noe og sprøyt ut lange tykke stenger. Avkjøl helt og kutt stengene i biter.

Dypp trøflene i smeltet sjokolade og rull dem i melis eller kakao.

Pass på at trøflene som skal dyppes er ordentlig kalde så de ikke smelter i prosessen. Dypp noen få om gangen.

Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.

Oppskriften gir ca. 45 stk.

Tips

Trøflene kan smakes til med annen smak om du heller vil det. Sterk kaffe, rom, baileys, konjakk osv.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV