Slik gjør du
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Smelt sjokoladen halvveis over vannbad, eller i en mikrobølgeovn.
Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører.
Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret i små terninger. Avkjøl sjokoladen noe og sprøyt ut lange tykke stenger. Avkjøl helt og kutt stengene i biter.
Dypp trøflene i smeltet sjokolade og rull dem i melis eller kakao.
Pass på at trøflene som skal dyppes er ordentlig kalde så de ikke smelter i prosessen. Dypp noen få om gangen.
Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
Oppskriften gir ca. 45 stk.
Tips
Trøflene kan smakes til med annen smak om du heller vil det. Sterk kaffe, rom, baileys, konjakk osv.
Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV