Voksbønner med japansk bifftartar og soyadipp

Sløyfene som holder biff og voksbønner sammen er laget av purre.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Voksbønner med japansk bifftartar og soyadipp

Tareq Taylor lager små knytter med tynne skiver råstekt biff og voksbønner med sesamfrø. De dyppes i saus av soya og sitron.

Slik gjør du

Skjær voksbønnene i 4-5 cm lange biter. Dypp dem i kokende vann i ca. 1 minutt. Ta dem ut av vannet og la dem avkjøles.

Finhakk hvitløk og gressløk. Rist sesamfrøene i en tørr, varm stekepanne.

Bland sammen voksbønner, hvitløk, gressløk og sesamfrø og sesamolje. Salt etter smak.

Bifftartar

Brun kjøttet på alle sidene i varm stekepannen uten fett. Legg kjøttet på en seng av salt. Sett det inn i kjøleskapet. Snu kjøttet etter ca. 2 timer og la det stå to timer til. Børst av saltet og skjær så kjøttet opp i tynne skiver. Serveres sammen med voksbønnene og dippsausen.

Dippsaus

Bland japansk soya med presset sitronsaft.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT