NRK Meny

Vodkamarinert entrecôte

Vodkaen marinerer kjøttet uten å koke det sånn som andre, sure marinader gjør. Smaken som trenger inn er mest salt og pepper (gode kryddere), persille, hvitløk og hva enn annet du må ha valgt å legge ved. Og i bakgrunnen hviler litt av den gode, milde vodkasmaken (all alkoholen er fordampet). Som alltid med marinader er det et poeng at du lar den ligge i et par dager, sånn at marinaden får tid til å trenge inn i kjøttet.

Slik gjør du

Legg hele kjøttstykket i en plastpose. Strø på salt og rikelig med grovt pepper. Hell over vodka. Ha i urter, skall av en halv sitron, løk og hvitløk.
Lukk posen og la den ligge i kjøleskapet et døgn eller mer.
Snu den fra tid til annen.

Forvarm ovnen til 220 ºC.

Ta kjøttet ut av posen. Ta vare på marinaden. Strø salt og masse nymalt pepper over kjøttet.
Brun det i en varm stekepanne.
Legg det i en ildfast form.
Hakk urter og strø over kjøttet.

Stek kjøttet i ovnen i en time til steketermometeret viser 55-60 grader. (Mer tid for mer kjøtt, har du to kilo bør du skru ned varmen litt sånn at kjøttet ikke blir brent.)
Når det er 15 minutter igjen, hell over marinaden.

Ta kjøttet ut og la det hvile utildekket i 20-30 minutter. Hvilinga er viktig, sånn at blodet får tid til å sette seg.

Kok en sjy av resten av marinaden og stekesjyen.

Kilde: Andreas Viestad