NRK Meny

Vodkagravet sik med mørkt brød á la A.W. Yrjänä

A.W. Yrjänä er glad i å lage mat og bruker gjerne tid i kjøkkenet. Det er hans måte å slappe av fra musikken og bandet CMX. I Strömsös kjøkken byr rockekokken på en liten rett med inspirasjon fra egne hjemtrakter, Torneådalen.

Slik gjør du

Kvelden før
Legg sikfileten på bakepapir på et fat og tilsett sukker, salt og finhakket dill og halvparten av brennevinet. Gni det inn. Legg et fat over og sett det i kjøleskapet over natten.

Neste dag
Hell bort overflødig væske. Skjær siken i tynne skiver. Drypp over resten av brennevinet.

Hakk fennikelen i tynne skiver og fres dem i stekepannen med litt smør.

Varm brødskiver i ovnen og smør dem med smør når du har tatt dem ut. Legg opp sik og fennikel på skivene og server dem med kaldt lagerøl.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: A.W. Yrjänä i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE