Slik gjør du
Varm stekeovnen til 150 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en panne, ha i olje og brun kalvekjøttet sammen med de uskrelte hvitløkfeddene. Når steken er pent brunet, har du i smøret, setter pannen til side og lar kjøttet kose seg i smøret et par minutter.
Sett pannen inn i ovnen å la steken ettersteke til kjernetemperaturen er ca. 60 °C, bruk et steketermometer. (Kjøttet skal være rosa.) La steken avkjøles.
Skjær kjøttet i syltynne skiver, 2-3 millimeter, og legg dem utover et serveringsfat.
Hell oljen av tunfisken (ta vare på den) og mos tunfisken med en gaffel. Ha majonesen i en bolle, visp inn oljen fra tunfisken og sitronsaften. Tilsett tunfisk, kapers og urter og bland godt til en jevn røre.
Legg tunfiskrøren oppå kalvekjøttet. Pynt med salatblader, pinjekjerner og høvlet eller revet parmesan. En liten runde olivenolje er heller ikke å forakte.
Tips
Små hvitløkskrutonger er godt å drysse over den ferdige retten. Lag dem selv av loff i terninger stekt gylne og sprø i smør og olje. Mot slutten av steketiden tilsetter du et presset hvitløkfedd.
Kalv kan eventuelt byttes ut med svinefilet.