NRK Meny
Vitello tonnato

Under tunfisksausen ligger et lag kaldt kalvekjøtt skåret i tynne skiver.

Foto: FRa TV-serien Mat med Anne / DR

Vitello tonnato

Vitello tonnato er kaldt kalvekjøtt som serveres med en lett krydret tunfisksaus. Du spiser den med nybakt brød og en god salat til.

Slik gjør du

Kalvekjøttet kokes mørt i lettsaltet vann med oppskårne gulrøtter, løk i skiver og laurbærblad. Kjøttet kjøles ned i kokevannet.

Lag majones av eggeplommene, olje og salt. Pisk eggeplommene og tilsett oljen litt etter litt. Når majonesen begynner å tykne og absorbere oljen økes mengden olje gradvis til majonesen har den rette konsistensen. Smak majonesen til med salt.

Ha avrent tunfisk i en bolle og tilsett kapers, ansjos og litt av majonesen. Bland med en stavmikser til du har en jevn saus. Juster smaken med sitronsaft, mer majones og olje. Smak til med salt.

Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og legg utover et serveringsfat. Fordel tunfisksausen over kjøttet i et fint lag. Dryss over kapers og bladpersille før servering.

Spis nybakt focaccia eller nybakt bagett til, og gjerne en god salat. Eventuelle rester kan settes i kjøleskap og spises dagen etter.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR