Slik gjør du
Buljong
Kok opp vann i en stor kasserolle. Bland alle ingrediensene utenom soyasaus og chili og la det småkoke i 2–3 timer under lokk. Fyll på vann dersom buljongen reduseres for mye. Sil og tilsett chili. Smak til med litt mer salt, pepper og soya.
Server tilbehøret ved siden av suppen. Gjestene får selv velge det de liker best.
Forslag til tilbehør
- Strimlet og stekt bacon
- Brokkolibuketter, grovt strimlede gulrøtter og kål i skiver. Kok grønnsakene i ett minutt i vann med litt salt og avkjøl raskt i kaldt vann for å beholde grønnsakene sprø.
- Kokte byggryn. Kok dem nesten ferdige som anvist på pakken og kok dem deretter i rødbetjuice for å få en fin farge og smak.
- Kokte faste poteter skåret i skiver
- Syltet sopp
Tips
Andre rotgrønnsaker som er gode til vintersuppen er sellerirot, pastinakk, persillerot og jordskokk