Vintersuppe

Suppe med valgfrie ingredienser.

Foto: Carina Ahlskog / Yle

Vintersuppe

Hvis du skal invitere mange til fest er denne suppen akkurat det du trenger. Basen er en god buljong med mye smak av skog og gjestene kan selv velge ingredienser til å ha i suppen.

Slik gjør du

Buljong

Kok opp vann i en stor kasserolle. Bland alle ingrediensene utenom soyasaus og chili og la det småkoke i 2–3 timer under lokk. Fyll på vann dersom buljongen reduseres for mye. Sil og tilsett chili. Smak til med litt mer salt, pepper og soya.

Server tilbehøret ved siden av suppen. Gjestene får selv velge det de liker best.

Forslag til tilbehør

  • Strimlet og stekt bacon
  • Brokkolibuketter, grovt strimlede gulrøtter og kål i skiver. Kok grønnsakene i ett minutt i vann med litt salt og avkjøl raskt i kaldt vann for å beholde grønnsakene sprø.
  • Kokte byggryn. Kok dem nesten ferdige som anvist på pakken og kok dem deretter i rødbetjuice for å få en fin farge og smak.
  • Kokte faste poteter skåret i skiver
  • Syltet sopp

Tips

Andre rotgrønnsaker som er gode til vintersuppen er sellerirot, pastinakk, persillerot og jordskokk

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö