Slik gjør du
Viltkarbonader
Bland kjøttdeig, egg, mel og krydder. Spe deretter med fløte og jevn godt i blandingen. Stek dem som karbonader.
Saus
Brun smør og mel, spe med kraft. La sausen småkoke i 10 min. Tilsett rømme. Kok sausen tykk og smak til med salt og pepper.
Grønnsaker
Renskjær rosenkålen og fjern eventuelle løse eller gule blader. Del kålen i fire deler. Kok kålen opp i litt salt vann, ta den over i isvann og la den avkjøles.
Varm en stekepanne og ha i smør. Når pannen er varm, tilsetter du sukker, rosenkål og eple skåret i terninger. Fres i ca 2 minutter under omrøring uten at grønnsakene får bli brune.
Tilsett epleedikken og kok 2-3 minutter til, inntil grønnsakene er så vidt myke. Serveres omgående, pyntet med vårløk i skiver.