NRK Meny
Burger med elgkjøtt
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Ville burgere med syltet blomkål

Slik gjør du

Syltet blomkål

Kok opp vann, sukker, eddik og krydder til blomkålen. Del blomkålen i små buketter og skjær løken i tynne skiver. Legg blomkål og løk over i laken, sett på lokk og la det syde et par minutter til blomkålen blir knapt mør. Avkjøl blomkålen i laken.

Hamburgere av vilt

Bland raskt sammen elgkjøtt, spekk, einebær, salt og pepper. Form farsen til 4 store burgere. Stek dem 5-6 minutter på hver side i en stekepanne.

Dressing

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt.

Servering

Anrett burgerne på hamburgerbrød med salat, stekt løk, sprøstekt bacon, tynne skiver rå løk og dressing.
Server blomkålen ved siden av.

Tips

Burgerne kan utmerket godt serveres i lefse.
Stekte eplebåter og stuede poteter er også godt som tilbehør.
Syltet grønn pepper i dressingen kan erstattes med pepperrot, smak deg frem.

En annen variant er å servere burgerne med en skive blåmuggost på toppen. Sett dem da raskt under grill i ovn til osten begynner å smelte.

Kilde: Lise Finckenhagen