Lammedeig er perfekt i vårruller...
Dette trenger du:
(4 porsjoner)
12 tørkede risflak
olje til fritering
½ kg lammedeig
½ løk
1 stilk stangselleri
1 gulrot
2 vårløk
3 ss koriander
1 ts malt ingefær
¼ ts muskat
½ ts pepper
1 ss karry
1 ts chilipulver
1 ss presset sitron
1 ss sesamolje
1 ts salt
1 eggeplomme
Slik gjør du:
Finhakk løk, stangselleri, gulrot, vårløk og koriander. Bland godt sammen med lammedeig og de øvrige ingrediensene, foruten eggeplommen. La lammedeigen trekke smak i cirka ½ time i romtemperatur, eller lengere på et kaldt sted.
Dypp risflakene i varmt vann, legg de på et vått kjøkkenhåndkle.
Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen og fold over. Sørg for at blandingen ikke kommer ut. Lim igjen bretten med litt eggeplomme. Varm olje i en wok eller kjele til oljen holder en temperatur på 180 ° C. Legg en og en vårrull forsiktig i den varme oljen. Stek rullene i cirka 4 minutter til de er gylne. Ta opp rullene med hullsleiv eller en klype, og la dem renne av på et papirhåndkle.
Risflak får man tak i på de fleste store dagligvareforretninger. Det går også an å erstatte risflakene med filoflak.
2 båter hvitløk
1 rød chili
50 g peanøtter
3 ss sukker
½ dl eddik
1 dl vann
2 ss fiskesaus
1 ss chilisaus
Bland alle ingrediensene til chili og peanøttdippen. Rør til sukkeret er oppløst.
Dypp de sprø vårrullene i dippen, og spis med fingrene.
Oppskrift fra Opplysningskontoret for kjøtt