NRK Meny
Vietnamesisk nudelsuppe

Litt sambal oelek på toppen setter en spiss på de vietnamesiske nudlene.

Foto: Fra TV-serien «Niklas' mat»

Vietnamesisk nudelsuppe

Vietnam har et fantastisk kjøkken, sier Niklas Ekstedt. Det er litt inspirert av Frankrike, siden det har vært fransk koloni.

Slik gjør du

Kok 8 dl vann i en kasserolle.

Skjør ingefæren i terninger og hakk chilien.
Skjær hvitløkstengene (hvitløkstenger ser ut som en mellomting mellom løk og gressløk, og er vanlig i asiatisk mat. Men det er også mulig å bruke to fedd hvitløk til denne oppskriften).
Del sitrongresset i to og bruk baksiden av kniven til å slå litt lett på sitrongresset. Dette gjør at smaken kommer ut.
Skjær opp svinefileten.

Ha ingefær, chili, sitrongress, kaffirlimeblad, kjøtt og buljongterninger i det kokende vannet. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med fiskesaus og saften fra limen.

Kok nudlene som anvist på pakken. Tilsett nudlene i suppen like før servering.
Topp med mynte, basilikum, koriander, bønnespirer og en porsjon sambal oelek.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt