Slik gjør du
Fritert kylling
Skjær kyllingkjøttet i biter på ca. 3x3 cm. Legg dem i en skål.
Hakk hvitløk og chili fint og bland sammen med kylling og sesamolje. La det marinere i 1 time. La det gjerne stå tildekket i kjøleskapet over natten.
Bland sammen tempuramel og kaldt vann, som det står på pakken.
Varm opp oljen til ca. 170 grader.
Dypp kyllingbitene i tempurarøren og friter dem til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter. Del de største bitene på midten og sjekk at de er gjennomstekte.
Legg kyllingbitene på kjøkkenpapir for å renne av.
Nuoc cham-saus
Bland alle ingrediensene til sausen og rør sammen helt til sukkeret har løst seg opp.
Nudelsalat
Klipp nudlene med en saks i mindre lengder. Da blander de seg bedre med de andre ingrediensene.
Skrell og finstrimle gulrøttene. Strimle salatløken og skjær hjertesalaten i grove biter.
Varm opp wokpannen og hell i olje. Stek grønnsakene hurtig på veldig høy varme i ca. 30 sekunder. Tilsett spirer og nudler. Fres i ytterligere 30 sekunder. Tilsett kylling og nuoc cham-saus.
Fres alt sammen i et knapt minutt. Strø over peanøtter og hakket koriander. Server med resten av nuoc cham-sausen i en egen skål.
Tips
Bytt ut kyllingen med fast tofu hvis du vil lage en vegetarisk salat.
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen» /SVT