To serveringsfat med vietnamesisk salat med fritert kylling eller fritert tofu. En overskåret lime til pynt.

Bytt ut kyllingen med fritert tofu for å gjøre salaten vegetarisk.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Vietnamesisk nudelsalat med kylling

– En lun salat med nudler, fritert kylling og nuoc cham-saus som smaksmessig tar meg med til et eksotisk sted, sier kokken Tareq Taylor. Salaten er alltid like populær hjemme hos meg.

Slik gjør du

Fritert kylling

Skjær kyllingkjøttet i biter på ca. 3x3 cm. Legg dem i en skål.
Hakk hvitløk og chili fint og bland sammen med kylling og sesamolje. La det marinere i 1 time. La det gjerne stå tildekket i kjøleskapet over natten.

Bland sammen tempuramel og kaldt vann, som det står på pakken.
Varm opp oljen til ca. 170 grader.

Dypp kyllingbitene i tempurarøren og friter dem til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter. Del de største bitene på midten og sjekk at de er gjennomstekte.
Legg kyllingbitene på kjøkkenpapir for å renne av.

Nuoc cham-saus

Bland alle ingrediensene til sausen og rør sammen helt til sukkeret har løst seg opp.

Nudelsalat

Klipp nudlene med en saks i mindre lengder. Da blander de seg bedre med de andre ingrediensene.
Skrell og finstrimle gulrøttene. Strimle salatløken og skjær hjertesalaten i grove biter.

Varm opp wokpannen og hell i olje. Stek grønnsakene hurtig på veldig høy varme i ca. 30 sekunder. Tilsett spirer og nudler. Fres i ytterligere 30 sekunder. Tilsett kylling og nuoc cham-saus.

Fres alt sammen i et knapt minutt. Strø over peanøtter og hakket koriander. Server med resten av nuoc cham-sausen i en egen skål.

Tips

Bytt ut kyllingen med fast tofu hvis du vil lage en vegetarisk salat.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen» /SVT