NRK Meny

Verdens raskeste kantarellpai

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C.

Rengjør og skjær soppen i store biter. Hakk løk og spinat. Stek soppen i litt smør / margarin sammen med løken. Tilsett salt og pepper. Tilsett spinaten.

Visp fløte og egg. Krydre med salt og pepper. Tilsett gjerne også en teskje dijonsennep.

Smør fire små paiformer. Legg på to lag filodeig. La litt deig henge over kanten av formen. Legg i soppen og hell deretter over eggestanden. Topp med revet ost. Sett paien midt i ovnen og stek til fyllet har stivnet og har fått litt farge, ca 25 minutter.

Salat
Bland dijonsennep med olivenolje i en salatskål. Tilsett sitronsaft eller hvitvinseddik. Knus rosépepperen i en morter og hell over i skålen. Bland inn friséesalat.

Tips

Pensle kantene av paideig med eggeplomme før du setter paiene i ovnen. Da får de en fin gyllen farge.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt