NRK Meny

Vegetarisk bønnegryte

Sara Begner laget denne gryteretten i TV-serien «Saras kjøkken».

Slik gjør du

Legg bønnene i vann i kjøleskapet over natten.

Hakk løken grovt. Skjær paprika i biter. Skjær hvitløken i skiver.

Legg løk, paprika og hvitløk i en ildfast form sammen med bønnene. Ha i tomater, olje, eddik, vann (bruk den tomme tomatboksen), buljongterning og krydder.

Sett i ovnen på 175 °C. La stå i en time.

Serveres med matyogurt og godt brød.

Tips

Saras kommentar

Her fungerer det ikke med bønner på boks. Å legge bønner i bløt er enkelt. Ha bønner i en bolle, dekk med vann og la stå i kjøleskapet over natten eller opp til 24 timer. Hell av vannet i dørslag før du bruker bønnene.
Det ser ut til at det kan være problemer med noen svarte bønner. Vi vet ikke hva slags. Sørg for å bløtgjøre dem grundig.
Det kan bli nødvendig med ekstra tid i ovnen.

Kilde: Saras kjøkken