Vegetarburgere med sopp og valnøtter

Store, tykke burgere med ris, sopp, rødbeter og løk. De er uten kjøtt, men kan serveres akkurat som burgere med kjøtt.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Vegetarburgere med sopp og valnøtter

Det er ikke kjøtt i Mari Hults oppskrift på burger til grillen, men den blir ikke mindre smakfull eller fristende av den grunn.

Slik gjør du

Oppskriften kommer fra Mari Hult, som står bak Vegetarbloggen.

Kok opp to desiliter vann og buljongpulver i en liten gryte. Ha i risen, rør rundt noen ganger, ha på lokket og la det koke på svært svak varme til all væsken er absorbert.

Knus linfrøene i en kaffekvern, morter eller tilsvarende. Rør det ut i de fem spiseskjeene med vann.

Skjær soppen i små terninger. Skrell rødbeten, og skjær den i like store terninger som soppen.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk basilikum og persille. Grovhakk valnøttene.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sopp, og la det surre til soppen begynner å skille ut væske. Ha i rødbete, sjalottløk, hvitløk og paprikapulver, og la alt surre i fire-fem minutter til. Ha i mer olje dersom det blir tørt.

I en stor bolle blander du sammen risen, linfrøblandingen, grønnsakblandingen, basilikum, persille og valnøtter. Jobb deigen godt sammen. Du kan bruke stavmikser, men du bør ikke mose massen helt fin – vi vil ha litt hele biter i burgerne. Smak til med salt og pepper. Jobb inn én og én spiseskje mel. Dette hjelper deigen å holde sammen.

Dekk bollen med plastfolie, og la den stå kaldt i 15 minutter (eller lenger).

Form burgere av deigen og grill dem i tre til fire minutter på hver side. De kan også stekes i stekepanne.

Server i burgerbrød med godt tilbehør.

Kilde: Mari Hult / Vegetarbloggen