Slik gjør du
Oppskriften kommer fra Mari Hult, som står bak Vegetarbloggen.
Kok opp to desiliter vann og buljongpulver i en liten gryte. Ha i risen, rør rundt noen ganger, ha på lokket og la det koke på svært svak varme til all væsken er absorbert.
Knus linfrøene i en kaffekvern, morter eller tilsvarende. Rør det ut i de fem spiseskjeene med vann.
Skjær soppen i små terninger. Skrell rødbeten, og skjær den i like store terninger som soppen.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk basilikum og persille. Grovhakk valnøttene.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sopp, og la det surre til soppen begynner å skille ut væske. Ha i rødbete, sjalottløk, hvitløk og paprikapulver, og la alt surre i fire-fem minutter til. Ha i mer olje dersom det blir tørt.
I en stor bolle blander du sammen risen, linfrøblandingen, grønnsakblandingen, basilikum, persille og valnøtter. Jobb deigen godt sammen. Du kan bruke stavmikser, men du bør ikke mose massen helt fin – vi vil ha litt hele biter i burgerne. Smak til med salt og pepper. Jobb inn én og én spiseskje mel. Dette hjelper deigen å holde sammen.
Dekk bollen med plastfolie, og la den stå kaldt i 15 minutter (eller lenger).
Form burgere av deigen og grill dem i tre til fire minutter på hver side. De kan også stekes i stekepanne.
Server i burgerbrød med godt tilbehør.