Laster innhold, vennligst vent..

Vegetarburger

Hjemmelaget burger er noe vi ikke kan få anbefalt nok på denne matsiden. Nå er det på tide å prøve noe annet enn den tradisjonelle varianten med kjøtt.

Stadig flere tenker over hvor maten deres kommer fra, og velger seg alternative leverandører. Noen velger å holde seg til økologisk mat, og noen velger vegetarkost.

Du trenger selvsagt ikke være vegetarianer for å spise vegetarmat, men denne burgeren er i hvert fall verdt å prøve uansett hva du vanligvis spiser.

Slik gjør du

Kok vannet i en stor kjele. Tilsett hveten, som kokes til den er myk, og har tatt til seg vannet (ca. 20 minutter). Sett den så til side.

Sett ovnen på 180 ºC. Hell oljen i en gryte med tykk bunn, og stek løken over middels varme i tre minutter.
Tilsett gulrøttene og kålstrimlene, og stek det hele i 7-10 minutter. Strø over krydrene, og fjern gryta fra varmen.
Bland så i hveten.

Form deigen til burgere i ønsket størrelse. Disse legges på et smurt bakeark, og stekes 10 minutter, snus rundt, og stekes i 10 minutter til.

Kilde: Norsk vegetarforening