Vegetar Wellington

Vegetar Wellington har tatt navnet fra en rett med innbakt kjøtt som kalles Beef Wellington.

Foto: NRK

Vegetar Wellington

Vegetarmiddag med innbakte skorsonerrøtter, rosenkål, tyttebær og karamelliserte eplebåter.

Slik gjør du

Skrell skorsonerrøttene. Kok dem i vann med sitron, nellikspiker, stjerneanis og salt. Kokes til røttene er møre, cirka 50 minutter.

Finhakk løk, sopp og nøtter. Stek i panne uten smør eller olje. Hakk og vend inn urter i blandingen og sett til side.

Kjevle ut butterdeigen i et jevnt rektangel. Legg gjerne plastfolie under slik at det blir enklere å rulle deigen sammen etter at fyllet er lagt på.

Smør sennep, begge typer jevnt utover butterdeigen. Fordel blandingen av løk, sopp og nøtter utover butterdeigen. Legg på skorsonerrøttene på toppen.

Rull og lukk deigen. Pass på at den er ordentlig lukket, bruk gjerne plastfolie for at den skal holde seg.

Sett rullen i kjøleskap i cirka 3 timer.

Sett ovnen på 225 grader. Når rullen har stått kaldt i 3 timer kan du ta av plastfolien og bruke baksiden av en kniv til å lage mønster på toppen av rullen.

Pensle rullen med eggeplomme.

Stek i ovnen på 225 grader i cirka 8 minutter, til rullen har blitt gyllen.

Eple og rosenkål

Kok opp kuttet rosenkål.

Kutt eplet i båter. Varm vann, sukker og kanelstang i en panne. Karamelliser eplene.

Saus

Reduser juicen til halv mengde sammen med 30 gram smør og 5 nellikspiker.

Tips

  • Man kan alternativt bruke gulrot, persillerot eller pastinakk istedenfor skorsonerrot.

Kilde: Aron Espeland