Hopp til innhold

Vegansk festmiddag

Når Mari Hult inviterer til fest har hun fokus på norske råvarer. I denne menyen er det nøttesteken som har hovedrollen, den er laget med bygg og sellerirot.

Vegansk festmiddag

Vegansk festmiddag med innbakt nøttestek, fylt gresskar, rosenkål, sopp- og snittebønnestuing, potetstappe, soppsaus og tyttebærsaus.

Foto: Frida Ripland Moberg / NRK

Mari Hult

Mari Hult står bak vegetarbloggen.no. Hun holder kurs i vegansk matlaging i Stavanger.

Foto: Frida Ripland Moberg / NRK

Dette er en stor meny. Du velger selv hvor mange av disse du lager. Det er kanskje ikke nødvendig med to sauser eller fire forskjellige grønnsakretter.

Nøttestek

Sellerirot og perlebygg får følge av hasselnøtter, løk, sopp og rosenkål i den innbakte nøttesteken. I denne oppskriften er det også lagt til oppskrift på sopp- og snittebønnestuing.

Rosenkål

– Vi kan være stolte av norske rosenkål, sier Mari Hult. Hun deler dem i to og steker dem i pannen.

Gresskar

Gresskarretten er inspirert av amerikansk matlaging. De passer til mye mer enn Thanksgiving og Halloween.

Tyttebærsaus

Har du servert varme tyttebær til middag før? Mari Hult utfordrer det tradisjonelle, og sausen har blitt veldig godt mottatt.

Grønnsaker i ovnen

Det knaser når du skjærer i filodeigen. Gule søtpoteter og kastanjer blir passe kokt når du baker dem i ovnen.

Potetstappe

Her er det mye god smak av hvitløk.

Soppsaus

Dette er en skikkelig festsaus med veldig mye godt i. Alle typer sopp, både frisk og tørket er i bruk her.

Som sagt er det ikke nødvendig å lage alle disse rettene for at det skal bli fest. Velg det du vil, prøv gjerne noe nytt.