Slik gjør du
Skjær sopp i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og salvie. Dra «piggene» av rosmarinstilkene og finhakk dem også.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i sopp og la den steke til den begynner å gi fra seg væske. Ha deretter i sjalottløk, hvitløk og eventuelt litt ekstra olje, og stek videre i cirka 5 minutter.
Løken skal begynne å bli gyllen. Rør inn hvetemel, og eventuelt enda litt mer olje. Vend alt godt sammen. Hvetemelet kan godt få bli litt brunt før du går videre i prosessen. Ha deretter i salvie, rosmarin, soyasaus, sennep, løkpulver og hvitløkpulver. Hell på grønnsakkraft og la det hele koke opp. La det koke i minst 10 minutter, gjerne lenger.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer soyasaus.
For en tykkere saus kan du vispe ut enda litt hvetemel i litt kaldt vann og helle i sausen. Er det skikkelig fin anledning så smaker sausen enda bedre med litt vegansk fløte i.
Tips
- Server gjerne med ovnsbakt nøtte- eller linsestek, rosenkål, potetgrateng, vegadeller, sautert grønnkål og riskrem til dessert!
- Alle oppskriftene finner du her:
Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen