NRK Meny

Vårruller

Yat Fai Cheng gir deg oppskriften på kinesiske vårruller. Det blir 15 vårruller av denne oppskriften.

Slik gjør du

Glassnudlene og shiitakesoppen bløtlegges i hver sine boller i 40 minutter før bruk.

Bambusskudd og gulrøtter kuttes i strimler. Nykål og hvitløk finhakkes. Stek andebrystet og skjær det i tynne skiver.

La glassnudlene og shiitakesoppen renne av i et dørslag eller sil. Glassnudlene kuttes i 3 cm lengde. Shiitakesoppen kuttes i strimler (mengden sopp har nå økt til ca. 100 g).

Bland kjøtt, egg, sopp, grønnsaker og glassnudler i en bolle. Tilsett soyasaus, pepper, østerssaus og hoisinsaus. Bland alt godt sammen.

Varm opp 3 ss olje i en wokpanne stek den finhakkede hvitløken til den blir gyllen. Tilsett glassnudelblandingen og fortsett å steke til alt er gjennomstekt. Settes så til side og avkjøles.

Legg 1 til 1 1/2 toppet ss med blandingen i hjørnet av hver vårrullpastry og brett hjørnespissen over. Brett så inn på hver side og rull oppover. Spissen limes med pisket egg og vårrullen legges på en plate med spissen ned.

Vårrullene stekes i frityr i 4-5 minutter.

Kilde: Yat Fai Cheng i TV-serien Matlyst