NRK Meny
Noman Mubashir med vietnamesisk mat

Noman Mubashir lager vietnamesisk mat.

Foto: NRK

Vårruller

Ingrediensene kan minne om taco men de har sin helt egne vietnamesiske vri. Oppskriften på vårrullene får du fra Duc Mai-The i TV-serien Yum yum med Noman.

Slik gjør du

Brun kjøttdeigen og smak til med krydder.

Agurk og gulrot vaskes og finkuttes/raspes før det blandes med knust hvitløk.

Vermicelli (glassnudler) klippes i biter og legges i kokende vann i ca. 5 min. Ha nudlene over i iskaldt vann.

Skyll bønneskuddene og hakk peanøttene.

Dypp risplatene i lunket vann i noen sekunder til de er myke. Fyll dem med kjøttdeig, agurk, gulrot, hvitløk, bønneskudd, peanøtter, reker og krabbekjøtt og rull dem sammen. Dryss over koriander og mynte og server rullen med et salatblad utenpå.

Kilde: Duc Mai-The i TV-serien Yum yum med Noman