NRK Meny
Limemarinert ananas og sjokoladeterter

Små porsjonsterter klare til å nytes med limemarinert ananas.

Foto: Fra TV-serien «Tinas mat» / SVT

Varme sjokoladeterter med limemarinert ananas

Tina Nordström lager små sjokoladeterter og serverer dem med ananas.

Slik gjør du

Deigen
Ha mandelmasse og salt i en matprosessor. Bland til mandelmassen er blitt glatt og smidig. Ha i smøret litt etter litt. Bland inn egg og til slutt melet. Vær forsiktig så du ikke overarbeider deigen etter at melet er tilsatt.

La deigen hvile i en plastpose i kjøleskapet i ca. to timer. Kjevle ut deigen på en melet arbeidsbenk til den er ca. 2 mm tykk. Kle terteformene med deigen, husk å trykke deigen ned i formene slik at det ikke er luft mellom deig og form. Stikk huller i deigen med en gaffel. Sett formene i fryseren i ca. en time. Deretter setter du formene i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter eller til deigen har en gyllen brun farge.

Sjokolade
Forvarm ovnen til 200 °C.

Hakk sjokolade og smelt den med smør i en bolle, enten i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør inn eggeplommene, la sjokoladen avkjøles litt. Pisk eggehvitene med sukker til en fast marengsrøre. Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen, litt om gangen.

Fyll terteformene med sjokoladerøren. Sjokoladetertene stekes i ovnen i 7-10 minutter. Dryss over melis før servering. Ananasen kan du ha i et glass ved siden av.

Limemarinert ananas
Skrell og kutt ananasen i små biter, fjern stilken. Bland limesaft, revet limeskall, melis og mynte med ananasbitene. Ferdig!

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra «Tinas mat»

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»