NRK Meny
Steinsopp
Foto: Jahn Throndsen

Varm steinsopp

Staselig, tykkfallen, ren og glatt - en fryd å ta i. Mens kurven fylles, løper tennene i vann med tanke på alle de deilige matopplevelser som venter oss utover høsten.

Slik gjør du

Skjær løk/purre og hvitløk i tynne skiver. Skyll soppen og tørr den godt. Skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene og skjær dem i biter. Skjær oliven i skiver.

Hell 2-3 ssolje i en gryte og la løk/hvitløk surre med i to minutter. Tilsett tomater, sopp og oliven. Rør rundt og la det surre forsiktig i 10 minutter. Tilsett deretter blåskjell, hakket persille, salt og pepper etter smak og revet sitronskall. La alt trekke under lokk over svak varme i noen minutter.

Fordeles på fire asjetter eller salatskåler. Serveres med ristet brød til.

Kilde: Matsprell i naturens verden, NRK Aktivum 2