Dette trenger du:
(4 porsjoner)
100 gram smør
100 gram mørk sjokolade
4 egg
1,25 dl sukker
1 dl mel
smeltet smør til pensling
råsukker
4 kuler vaniljeis
strø, for eksempel knust polkagriser, knust daim eller knust mareng
Slik gjør du:
Smelt smøret og sjokolade i et vannbad eller i mikroen. Visp sukker og egg til det blir porøst. Bland sjokolade med den porøse røren, sikte i melet. Rør til en jevn røre.
Smør 6 kaffekopper. Dryss sukkeret jevnt i koppene og fordel sjokoladen i koppene, la det være igjen 1,5 cm til kanten. Sett koppene i fryseren i cirka 10 minutter.
Sett ovnen på 200 grader. Ta kaffekoppene direkte fra fryseren og sett inn i ovnen i cirka 30 minutter.
Tips: Om du vil, kan man legge noen blåbær eller hvit sjokolade i koppene etter at de har vært litt i fryseren.
Lag kuler ut av vaniljeisen og rull isen i valgfritt dryss, for eksempel knust polkagris, knust daim, knust mareng. Legg isen i en eggekartong med plast i, ha i knuste polkagriser. Sett inn i fryseren. Servere isen til den varme sjokeladekaken.
Mer om Tinas mat finner du på svt.se/mat