Varm rissalat med laks og koriander

Alt i samme panne: Ris, grønnsaker og laks med smak av sitron, soyasaus og ingefær.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Varm rissalat med laks og koriander

Ris, grønnsaker og laks – enklere blir det nesten ikke. Sunn middag som er ferdig på et blunk.

Slik gjør du

Kutt grønnsakene i tynne strimler. Stek dem raskt i en panne med en teskje matolje. Etter ett minutt kan du tilsette et par dråper vann.

Tilsett risen, og bland alt godt sammen. Smak til med soyasaus, sitron og sort pepper.

Skjær laks i tynne skiver, og legg skivene over risen og grønnsakene.

Ha på resten av soyasausen, og mer sitronsaft. La panna stå i ett minutt til, inntil laksen har blitt litt varm.

Pynt med masse kuttet koriander til slutt.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1