NRK Meny
Varm rabarbra med ingefær, mandler og italiensk marengs

Marengsen er ikke stekt i ovnen, den er blandet med varm sukkerlake og brent langs kanten med en gassbrenner.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Varm rabarbra med ingefær, mandler og italiensk marengs

Sukkerlaken og eggehvitene skal være nøyaktig målt opp. Finn fram vekten! Tareq Taylor pisker eggehviter og varmer sukkerlake samtidig, for at de skal bli ferdige på likt. Rabarbraen stekes kort i pannen sammen med sukker, mandler og revet ingefær.

Slik gjør du

OBS! I programmet sier Tareq feil mengde eggehviter. Riktig mengde er 250 g!

Visp eggehvitene til et hardt skum og tilsett 3 ts sukker etterpå. Fortsett å vispe til en jevn marengs. Samtidig kokes opp 250 g sukker og 100 g vann til sukkerlaken blir 119-120 °C. Tilsette sukkerlaken i marengsen under konstant visping. Fortsett å vispe til marengsen er kald.

Ferdig! Takket være den varme sukkerlaken blir marengsen klar og skal ikke stekes i ovnen.

Skrell rabarbraen og skjær den i terninger på ca. 1x1 cm.

Smelt sukkeret sammen med mandler og ingefære i stekepannen og tilsett rabarbraen når sukkeret har smeltet. Fres hurtig til rabarbraen har begynt å bli myk. Men la det ikke bli for lenge, da blir det bare kompott av alt.

Legg en klatt marengs på hver tallerken, som små topper. Lag en liten grop i midten av marengsen. Legg rabarbra i gropen og brenn marengsen med en gassbrenner så den får fin farge.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT