NRK Meny
Varm brie med rabarbrachutney

Det skal være store biter i chutneyen, sier Niklas Ekstedt, så ikke rør for mye i gryten.

Foto: SVT

Varm brie med rabarbrachutney

Niklas Ekstedt lager mat fra grunnen. Her er det ingen tilsetningsstoffer eller ferdigmat. Rabarbra og jordbær går godt sammen i rabarbrachutney. Du kan velge om du vil bruke brie eller camembert.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °C.
Pakk osten i bakepapir og knytt sammen med bomullstråd. Stekes i ovnen til de blir myke i midten - ca 15 minutter.

Hell eddik eller vin i en kjele med sukker og en halv vaniljestang. Tilsett rabarbra som er skåret i skiver og jordbær som er delt. Rør forsiktig en stund på høy varme.

La frukten stå under lokk på svak varme i ca 20 minutter. Fjern vaniljestangen og hell chutneyen over i et glass.

Server chutneyen med smeltet ost og kjeks eller godt brød.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat