NRK Meny
Våregg med løyrom og asparges

Legg løyromen i en finmasket sil over natten, så blir den fastere og lettere å forme.

Foto: Fra TV-serien «Niklas' mat»

Våregg med løyrom og asparges

Niklas Ekstedt lager luksusmat med svensk løyrom.

Slik gjør du

Skrell aspargesen om nødvendig. Midt på sommeren er den så fin at den ikke trenger å skrelles.

Kok eggene forsiktig i 6,5 minutter i rikelig saltet vann. Legg i aspargesen etter tre minutter. Kok til eggene er klare. Skyll med veldig kaldt vann.

Skjær toppen av eggene. Plasser eggene i eggekartongen og legge en solid skje med løyrom på toppen. Pynt med hakket gressløk eller kjørvel. Server med asparges.

Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Tips

Hvis du vil ha litt mer hardkokte egg koker du dem i åtte minutter.

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt