NRK Meny
Vannbakkels

Vannbakkels med epler og rabarbra kokt i jordbærsaft og med litt knuste jordbær.

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Vannbakkels

Kokk Hanne Frosta lager vannbakkels med godt fyll. Du kan fylle dine vannbakkels med det du ønsker av frukt og bær. Oppskriften får du i Førkveld.

Slik gjør du

Kok opp vann og smør. Tilsett alt melet, rør kraftig til deigen slipper kjelen. Avkjøl litt. Tilsett ett og ett egg. Pass på at egget er rørt inn før neste tilsettes. Deigen skal være så fast at den ikke siger utover.

Fyll deigen i en sprøytepose. Sprøyt topper eller fugler på et smurt stekebrett. Stekes i ca 20-30 min. til de er gyllenbrune. De skal ikke være deigete inni. Avkjøl.

Deles og fylles med frukt, bær og krem eller eggekrem. Pynt med friske urter eller melisdryss.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta