Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladeéclairs

Vannbakkels eller éclairs med vaniljekrem og sjokoladeglasur.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Vannbakkels

Éclairs eller vannbakkels er vanligvis fylt med en søt vaniljekrem kjent som Crème Chantilly og toppet med sjokolade- eller kaffeglasur. Oppskriften gir ca. 25 vannbakkels.

Slik gjør du

Sikt mel og salt i en stor bolle. Sett den til side.

Ha vann og smør i en mellomstor kjele med høye kanter, ha på middels høy varme og rør mens smøret smelter. Når blandingen koker tar du den av varmen. Tilsett mel og salt og rør godt med en treskje.

Sett kjelen på platen igjen, reduser varmen. Rør i 1 minutt til blandingen begynner å slippe kjelen. Fjern fra varmen og la den avkjøles i 1 minutt.

Pisk eggene, hell ca. en fjerdedel av eggene i kjelen og rør godt. Ha i litt egg om gangen og rør godt hele tiden. Se om du trenger alle eggene, eller om du må ha i litt ekstra. Hvis røren er for stiv (ikke nok egg) så blir vannbakkelsene for tunge, men hvis røren blir for fuktig (for mye egg) vil den ikke holde formen når den legges på bakepapiret.

Forvarm ovnen til 220 °C. Ha bakepapir på stekebrettet.

Ha røren i en sprøytepose med et 5–8 mm munnstykke og lag lengder på ca. 10 cm på stekebrettet. Ha ca. 1,5 cm mellom hver så de får plass til å heve. Bruk en liten fuktig kniv for å skjære av deigen når den kommer ut. Pensle med egg og stek i ovnen i 10 minutter. Sett ned temperaturen til 200 °C og fortsett å steke i ytterligere 15–20 minutter til vannbakkelsene er oppblåst, gylne og sprø.

Ta vannbakkelsen ut av ovnen og lag et lite hull i siden eller bunnen av hver med en liten skarp kniv. Sett dem tilbake til ovnen og stek i 5 minutter til så dampen kommer ut. Avkjøles på rist.

Glasur
Sikt melis og kakaopulver i en bolle. Tilsett kokende vann og rør godt. Ha i litt mer vann hvis nødvendig. Glasuren skal kunne smøres lett utover.

Crème Chantilly
Pisk kremen. Ha i melis og vaniljeekstrakt. Oppbevares kjølig før bruk.


Fyll kremen i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene med krem gjennom det lille hullet. Bruk en liten palettkniv som har stått i varmt vann (for å gjøre det lettere å smøre ut glasuren) til å smøre glasur på hver vannbakkels. Server!

Tips

Éclairs kan tilberedes på forhånd. Når bakverket er stekt og avkjølt kan de oppbevares i en tett boks i noen dager. Eller de kan fryses. Det er best å lage Crème Chantilly samme dagen som den skal serveres.

Kaffeglasur: Bruk kaffe i glasuren i stedet for sjokolade.

Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!