NRK Meny
Parfait
Foto: NRK

Vaniljeparfait

Parfait er en type fløteis som lages av stivpisket fløte, sukkerlake og eggeplommer. Konsistensen blir lekker helt uten stadig omrøring.

Slik gjør du

Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene i en kasserolle sammen med sukker og vann. La sukkerlaken fosskoke i 5 minutter.
Pisk eggeplommene til de blir lyse. Hell den varme sukkerlaken over eggeplommene og fortsett å piske til eggedosisen får romtemperatur.
Stivpisk fløten og vend den inn i eggedosisen.

Bland inn smak etter ønske og fyll parfaiten i porsjonsformer eller en brødform kledd med bakepapir eller plastfolie.
Frys.

Tips

Her kan også smaken varieres etter ønske. Bruker du bærpure ( ca. 300 g) eller smeltet sjokolade( 200-400 g) blander du det i eggedosisen før du vender inn kremen.

Kilde: Lise Finckenhagen