Vaniljekake en real feiring verdig

Tre lags vaniljekake med bringebærkrem, hvit sjokoladesmørkrem og marsipanlokk.

Foto: Maria Lokna / NRK

Vaniljekake en real feiring verdig

Silja Kristianne Uteng pynter sin vaniljekake med lyserosa roser.

Slik gjør du

Sukkerbrød

Egg og sukker piskes til eggedosis. Dette tar ca. 10 minutter. Pisker du for lite blir det ikke nok luft i røra og kaken kan falle sammen i midten.

Sikt mel og bakepulver minst tre ganger. Dette gjør at luftpartiklene samler seg rundt melet og du vil kunne få en luftig sukkerbunn.

Vend inn det tørre og hell i smurte former.

Stek på 175 grader midt i ovnen, i 30–40 minutter. Ikke åpne døren før du må, stol på steketiden. La sukkerbunnene avkjøle seg i ovnen, ikke ta dem ut. Dette vil forhindre at de ikke faller sammen.

Bringebærkrem

Melis, smør og vanilje piskes hvitt og luftig. Mens dette piskes koker du bringebærene sammen med sitronsaft til de er moste. Sil deretter ut frøene.

Tilsett philadelphiaost og bærpuré i smørkremen og pisk fem minutter til.

Hvit sjokoladesmørkrem

Hvit sjokolade smeltes over vannbad. Vær obs på at hvit sjokolade ikke tåler like mye som mørk sjokolade. Pisk smør og melis hvitt og luftig.

Tilsett hvit sjokolade og pisk videre.

Montering og dekorering

Legg lag på lag med bringebærkrem, ferske bringebær og bunn. Trekk med den hvite sjokoladesmørkremen. La stå i kjøleskap i cirka 30 minutter.

Trekk med marsipan og pynt med lyserosa fondant og ekte roser.

Kilde: Silje Kristianne Uteng i «Gratulerer med dagen!», NRK1