NRK Meny

Vaniljeis med ristede hasselnøtter og karamellsaus

Vaniljeisen får et personlig preg når du blander den med hasselnøtter og serverer med hjemmelaget karamellsaus.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 ºC.

Rist hasselnøttene i ovnen til de får en gyllenbrun farge. Gni dem med hendene slik at skallet løsner. Pakk dem så inn i et håndkle, og knus dem med noe hardt.

Visp isen myk, og bland inn mesteparten av nøttene. Legg isen i en iskald form som har stått i fryseboks.

Bruk resten av nøttene som garnityr, og sett sett formen i fryseboksen til isen får satt seg.

Server med karamellsausen.

Karamellsaus
Kok fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en kasserolle.
La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens med mørkebrun farge. Det tar ca. 10-15 minutter.
Rør i det resterende smøret, og la karamellsausen kjøle seg ned.

Kilde: Tina Nordström