Laster innhold, vennligst vent..
Vaniljeis med kull

Vaniljeis med en smak av glødende kull.

Foto: SVT

Vaniljeis med kull

Helt vanlig vaniljeiskrem. Hvis du vil tilsetter du smaken av glødende kull. Det er en spennende smak. Men uten kull får du en nydelig og fin vaniljeis.

Slik gjør du

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

Kok opp melk, fløte, vaniljefrø og den delte vaniljestangen.

Legg glødende kull i fløteblandingen, og la det stå noen timer. (10-15 glødende kullbiter fra grillen.)

Visp eggeplommer og sukker.

Sil fløteblandingen. Hell fløteblandingen over eggeplommene. Hell alt tilbake i gryten og rør om.

Varm opp blandingen til 85 grader, eller til den begynner å tykne under kraftig visping.
OBS! Ikke over 85 grader, for da blir det eggerøre.

Hell iskremmassen over i en skål for å avslutte oppvarmingen raskt. Avkjøl. La iskremmassen stå i kjøleskapet over natten, da blir det best resultat.

Sil massen og kjør den i en iskremmaskin.

Server iskremen med for eksempel jordbær.

Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT