NRK Meny
Vaniljeis med basilikum

Å spise denne isen rett ut av maskinen, myk som en romantisk drøm, er nesten bortenfor fatteevne, sier Bjørn Olav Nordahl om vaniljeisen med basilikum og sjokolade.

Foto: Bjørn Olav Nordahl

Vaniljeis med basilikum

Det er i grunnen greit med iskremmaskin når du skal lage vaniljeis med basilikum. Men du kan også fryse isen manuelt, bare husk hyppig røring under innfrysingen.

Slik gjør du

Varm opp melken forsiktig i en kjele. Mens den varmer, rører du sammen egg, smøreost og sukker i en bolle. Hell den varme melka over blandingen og rør sammen. Hell tilbake i kjelen og varm det langsomt opp til kokepunktet til du får en tykk, fløyelsaktig masse.

Få massen tilbake i bollen og avkjøl. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i blandingen sammen med limesaft etter ønske. Rør inn kremen forsiktig, til blandingen er helt slett.

Frys inn eller kjør på ismaskin.

Når isen begynner å sette seg, kan du tilsette basilikum og kokesjokolade om du ønsker det.

Kilde: Bjørn Olav Nordahl i NRK Østafjells